Fitness role i prednosti od samih početničkih, pa sve do polu/profesionalnih rola… “Visoko-niski podešeni sustav” rola uglavnom se odnosi na duljinu okvira i veličinu kotača i oni su ti koji će izravno utjecati na ubrzanje i upravljivost na rolama. Postoje prednosti i mane, ali to nisu prednosti i mane, već ponuda koja će popuniti Vaše želje i zahtjeve kod rolanja.

 

 

Možemo savjetovati osobama koje tek počinju s rolanjem da krenu s početnim Composite rolama npr. Rollerblade Zetrablade koje su dostupne za muški i ženski spol (role koje nemaju aluminijsko podvozje, već pojačano PVC/ PVC free podvozje). To su kvalitetne role koje će biti “ono” dovoljno da osjetite što su role, kako upravljati njima, kontrolirati brzinu i najvažnije kako se zaustaviti u željenom trenutku. Ako ste bolji u rolanju i već znate što želite, možete krenuti boljim srednjim rekreativnim rangom kao što su Rollerblade Macroblade 80 i 84 i imamo ih u muškoj i ženskoj verziji. One imaju ugodniju pancericu, aluminijsko podvozje, bolji je ukupni odaziv na podlogu/cestu/stazu, nešto je jača smjesa samih silikonskih kotača. Tu se već nudi ozbiljnija “razina više” u rolanju.

 

I sad dolazimo do top fitness rekreativnog polu/profi rola. A to su prekrasne Rollerblade Macroblade 90 i 100 role i imamo ih u muškoj i ženskoj verziji. Takve role pružaju još bolji i lakši aluminij, još ugodniju pancericu, bolje kopče, najfinije lagere koji se inaće proizvode u samoj Rollerblade tvornici, te na kraju najčvršću leguru 85A Suprime kotača koji će Vašu vožnju podići na sasvim novu razinu. Takve role su za ozbiljne rekreativce, ljude koji vole gutati kilometre, ostvarivat visoke brzine i odradit odličan trening. Stabilne su za brzu vožnju, koju također dižu na zavidnu razinu.

 

Na početku smo spomenuli prednosti i mane koje ne moraju biti baš to, već je stvar osobnog odabira i potreba u rolanju. Svaka rola od ta tri ranga koje smo naveli ima ili veću okrenost/upravljivost, a manju top brzinu (Zetrablade), srednju/optimalnu okretnost/upravljivost uz zadovoljavajuću nešto veću top brzinu (Macroblade 80 i 84), te na kraju najveću top brzinu, stabilnost, ali zato najmanju okrenost/upravljivost zbog samih kotača i podvozja koji su veći. Sve je to prikazano u shemi/slici iznad. Želimo Vam sretan početak rolanja ili upgrade Vaših rola na višu razinu, uz puno osmjeha i zadovoljstva na Vašem licu 🙂

Objavite komentar