Danas je briga o zdravlju postala sasvim normalna stvar.Na svakom koraku ljudi vježbaju,treniraju, ulažu u svoje tijelo. S godinama u sam vrh vodećih sportova nametnulo se rolanje. Na tržištu možete pronaći raznih brandova,rola s različitim performansama te možda ono najupečatljivije, role s tri kotača.
Nekako laički povezujemo role s tri kotača za ljude koji se profesionalno bave tim sportom, ali zadnjih godina raste prodaja rola s tri kotača za rekreativce.
Stoga sam krenula u istraživanje da vidim da li je prednost rolati na tri kotača, te da li 3 kotača postaju standard u svijetu…
Krenimo..
Da bih uopće mogla shvatiti razliku,prvo sam isprobala role s tri kotača.
Na prvo obuvanje role osjećam razliku. Cipela je puno mekša, a nekako kompaktnija, prianja uz nogu. Visina je nešto što je mene na prvu prestrašilo ( 100mm), ali dapače taj strah se izgubio već u prvih pola minute vožnje. Jer rola je u vožnji pokazala da je sve ostalo isto samo je efikasnost bolja.

Uglavnom da ne duljim, idem na ono pitanje sa početka..zašto role na tri kotača ?
E pa zato što zahvaljujući roli na 3 kotača, novo razvijenim tehnologijama ugradnje, sigurnim kočnicama, udobnim paddingovima, laganim konstrukcijama i svježim dizajnom, takva vrsta rola je pouzdana, avanturistička i svakako pružaju onu fantastičnu dozu adrenalina.
Role na tri kotača su svakako brže, laganije,upravljivije i dozvoljavaju vožnju po ne uvijek glatkim stazama. Barem sam ih ja tako doživjela….
E sad, nije mi to bilo dosta pa sam se bacila na istraživanje po netu te naišla na još zanimljivih činjenica o rolama s tri kotača…
Tako sam našla podatak kako te iste famozne role postoje već 150 godina!!U 19. stoljeću stvoreni su različiti modeli s tri mala linearna kotača,a taj podatak potkrepljuje knjiga Sama Nieswizskog ‘Rollermania’, koja nam na desetoj stranici pokazuje čovjeka kako rola na tri kotača

U tridesetim godinama, tri kotača oblikovala su skijašku tehniku, među njima Fulgurov model (1937), te su se takvi modeli koristili do ranih šezdesetih godina.
U posljednjih 20 godina mnoge su brandovi izbacili različite role za djecu s tri mala kotača za brzinsko rolanje, inline hokej i umjetničko rolanje. Proizvođači su vrlo brzo shvatili da je djeci lakše skakati na kratkim okvirima i malim kotačima. U SAD-u i Aziji prebacivanje na tri veća kotača već je svakodnevica. Europa je tek ušla u to…te se tu najviše ističe Powerslide koji ulaže veliki trud u izradu rola na tri kotača.
Sama kampanja i promocija s kojom je Powerslide krenuo 2015.godine donijela je višestruki uspjeh jer se pokazalo i još uvijek pokazuju kako je rola na tri kotača uzela maha te postala standard u svijetu rolanja.
Ne znam za Vas, ali mene su role na tri kotača osvojile… lakoća rolanja, brzina i avanturizam 🙂
Ekipa, ako niste još rolali na tri kotača, svakako to probajte…vjerujte ljubav na prvu vožnju !